Честно да ви кажа, не съм очаквал никога, не съм

...
 Честно да ви кажа, не съм очаквал никога, не съм
Коментари Харесай

Задминахме Дисни със „Сляпата Вайша“

 Честно да ви кажа, не съм очаквал в никакъв случай, не съм си го мечтал и даже, само че в последните няколко седмици имахме индикации, че това може да се случи. Така българинът Теодор Ушев отговори на въпрос очаквал ли е да бъде номиниран за " Оскар " в категорията Късометражно кино за лентата си " Сляпата Вайша " по описа на Георги Господинов.

 Аз даже по време на номинацията мислех да бъда в България, само че продуцентът ми се обади и ми сподели: " Тео, би трябвало да бъдеш тук, тъй като мисля, че имаме в действителност действителен късмет да попаднем измежду номинираните ". Разбира се, нищо не се знаеше до последно, имаше доста планирани резултати. Сайтовете, които се занимаваха с прогнози, ту слагаха нашия филм, ту го махаха, описа Теодор Ушев в изявление за Българска национална телевизия. Искам да благодаря на всички, които са свързани с този филм. Важно е за България, тъй като до този миг българи, доколкото знам, не са били номинирани до момента за " Оскар ". Ние победихме Disney. Това е нещо нечувано. Нашият филм е изработен за към 60 000 - 65 000 канадски $. Предполагам, че това, което ги е спечелило, е универсалната история и другата трактовка, тъй като нашият филм е тотално друг. В описа на Георги Господинов ме притегли простотата, една модерна приказка, която звучи универсално, означи Ушев. Очевидно е, че ние не можем да се състезаваме с огромни филми. Това, което можем да създадем, е да описваме дребните човешки истории. Новото световно е персоналната история, счита аниматорът. Искам да благодаря на всички, които бяха да мен през всички тези години, в които нямах номинации. Всичко съм постигнал с извънредно доста труд и любов към това, което върша, сподели на финала Теодор Ушев.

 Припомняме, че „ Сляпата Вайша “ е 6-минутна анимация на Теодор Ушев по едноименния роман на Георги Господинов от сборника „ И други истории “. Тя е за момиче, което нe може да живее в сегашното, тъй като с едното си око гледа в предишното, а с другото – в бъдещето. „ Смятам, че хората през днешния ден са извънредно носталгично настроени към предишното си, тъй като си спомнят единствено хубавите неща, и се опасяват от бъдещето, тъй като чуват, че единствено неприятни неща предстоят. Всеки човек на Нова година към този момент си пожелава да не бъде като миналата и се опасява от най-лошото. Това обаче ни сковава да живеем през днешния ден. Това се опитахме и да създадем с кино лентата „ Сляпата Вайша “, акцентира аниматорът в свое изявление за Bitelevision. По думите му задачата на екипа, който стои зад „ Сляпата Вайша “, е да направи филм, който да се схваща от деца от 9 до 99 години.

Инфо: www.Actualno.com

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР